megkozelitesA Pécsi Egyházmegyei Levéltár (Dóm tér 4.) a székesegyház délkeleti oldalánál, a püspöki palotával szemben elhelyezkedő – egykor káptalani székházként funkcionáló – épületben található. Az épület jellegzetessége a középen, a rizalitban elhelyezett óralap, amely alapján könnyen felismerhetővé válik az idelátogató számára. A Levéltár megközelíthető gyalogosan és személygépkocsival is.

 

A személygépkocsival érkezők számára hasznos tudni, hogy a püspöki palota, a székesegyház és a Levéltár épülete által körbevett térre az  Aradi vértanúk útja felől lehet behajtani. Aki élni szeretne a térre történő behajtás lehetőségével, annak ezt minden esetben jeleznie kell a levéltáros felé, a jármű rendszámának, a járművezető nevének és a kutatás időtartamának feltüntetésével. Megérkezéskor az Aradi úti sorompónál kaputelefonon csengetni kell, és az adatok bemondása után a portaszolgálat felnyitja a sorompót az időponttal rendelkezőknek.

 

A Levéltár bejárata mellett a kaputelefonon a „LEVÉLTÁR” vagy a „KUTATÓTEREM” gombot egyszer megnyomva kell jelezni az érkezést.